Søk nå!
PRIVATIST – TA OPP FAG PÅ BALI

PRIVATIST – TA OPP FAG PÅ BALI

Må du ta opp noen fag for å få generell studiekompetanse, påbygg, eller vil du forbedre snittet ditt for å komme inn på den utdanningen du ønsker? Drømmer du deg samtidig bort til sol, hvite strender og et avbrekk fra den vante skolehverdagen hjemme i Norge? Med Gateway Bali trenger du ikke velge mellom solfylte avbrekk og studieprogresjon. Ta et semester eller to på idylliske Bali mens du tar fagene du mangler fra videregående!

Gateway-opplevelsen

Som privatist hos oss får du tett oppfølging og veiledning, og vi sørger for at du både når studiemålene dine og har en opplevelsesrik og morsom tid på Bali. Vi har forelesere på stedet som følger deg opp i mot eksamen. I tillegg legger vi opp til utflukter og sosiale eventer gjennom semesteret, slik at du blir kjent med kulturen og andre studenter. Bolig fikser vi for deg, og vi er tilstede under oppholdet hvis noe skulle oppstå. Vårt mål er at du skal ha mest mulig tid til studier og opplevelser.

Om studiet

Studiet går over ett semester, og du velger selv om du ønsker å studere i vår- eller høstsemesteret. Oppholdet på Bali varer i 10-12 uker, resten av tiden studerer du hjemmefra – et par uker før studieoppholdet, og et par uker etter. Høstsemesteret er det oppstart på Bali den første uka i september, mens det vårsemesteret er oppstart den første uka i februar. Du kan melde deg opp helt frem til studiestart. Hvis du ønsker å forlenge oppholdet ditt på Bali, har du mulighet til å komme før den offisielle oppstarten. Hvis du forlenger oppholdet, kommer det et tillegg i prisen hvis du vil å benytte fasilitetene til Gateway Bali.

Læreplanen for det enkelte fag er satt av Utdanningsdirektoratet, og alle fag avsluttes med én eller flere eksamener mot slutten av semesteret. I fag med skriftlig eksamen er det felles eksamensdatoer og samme oppgavesett for alle landets privatister, mens det i muntlige fag gis individuelle oppgaver og tidspunkter. Klikk her for å lese mer om eksamen.

AKADEMISK PARTNER​

Gateway Bali støtter studenter som melder seg opp som nettstudenter/ privatist enten ved Sonans eller Bjørknes Privatskole.


Det er Sonans/Bjørknes som er faglig ansvarlig for undervisning og oppfølging. Det du kan forvente av Gateway er et godt studiemiljø og en studieveileder, som har generell kunnskap og som kan hjelpe til med studieteknikk, motivasjon og hjelp underveis. Den sammenlagte kompetansen fra nettskolen og Gateway gjør at vi kan tilby elevene våre et sterkt og effektivt faglig program, i sosiale og trygge rammer.


Vi mener at de viktigste forutsetningene for gode faglige prestasjoner er tilgang til kunnskapsrike og pedagogiske lærere, et variert og strukturert undervisningsopplegg og et positivt og sosialt læringsmiljø – og det er nettopp dette vi tilbyr studentene våre på Bali.


For å ta opp fag som privatist med Gateway Bali, melder du deg opp som nettstudent gjennom en av de to samarbeidspartnerne våre. Studentene velger selv hvilken av de to skolene de ønsker å melde seg opp ved:


1.     Sonans: Norges største leverandør av privatiststudier.  Sonans tilbyr gratis rådgivningstime via deres bookingsystem eller ved og sende en epost til  kontaktperson Solveig Horvei: solveig.horvei@sonans.no. Dere kan velge mellom digital rådgivning via delt skjerm eller per telefon. Noen velger også rådgivning via epost, men vi anbefaler helst å avtale en time. Elevene bør laste opp eller sende sitt kompetansebevis ved bestilling av time.

Eller

2.     Bjørknes: Norges kanskje mest ekslusive videregående skole, også hva gjelder fjernstudier på nett.  Studenter som ønsker rådgivning om fag ved Bjørknes kan kontakte Lise Kratter via email: lise.kratter@bjorknes.no


I begge tilfeller merk eposten med “Nettstudier på Bali”.

HVA koster det å ta opp fag på bali?

Skolepenger til samarbeidspartner

For å regne ut den eksakte prisen for semesteret ditt på Bali, må du vite hvilke fag du skal ta. Sonans/Bjørknes tar en avgift per emne og du vil komme frem til endelige skolepenger i samråd med deres rådgivere etter opptak hos Gateway. I tillegg til studieavgiften til nettskolen kommer en eksamensavgift på 1000 kr per fag.


Programavgift Gateway

Til Gateway betaler du en programavgift fra 20 - 36 000 kr. per semester, avhengig av hvordan du velger å bo.

Programavgiften dekker:


  • Hotellopphold i inntil 4 måneder på studenthotellet Puri Saron eller på studiesenteret vårt som eies av samme gruppe

  • Tilgang til lesesal

  • Oppfølging underveis av vår studieveileder

  • Sosiale arrangementer og aktiviteter i regi av Gateway Bali


Reise, forsikring og mat under oppholdet inngår ikke i programavgiften.


Støtte fra Lånekassen

Studietilbudet er støttet av Lånekassen. Studenter som oppfyller Lånekassens betingelser, får ca. 50 000 kr. i generell støtte, som kan benyttes til reise, opphold og levekostnader. I tillegg kan du få skolepengelån på opptil ca. 30 000 kr., men beløpet varierer avhengig av hvilke fag du tar og hvor mye du må betale i skolepenger.