Søk nå!
EXPHIL OG EXFAC MED FRIVILLIG ARBEID I CAPE TOWN

EXPHIL OG EXFAC MED FRIVILLIG ARBEID I CAPE TOWN

Planlegger du å begynne på en universitetsutdannelse i Norge, men har lyst til å oppleve verden først? Da er ex.phil. og ex.fac. i Cape Town midt i blinken for deg! Ex.phil. og ex.fac. er obligatoriske emner for de fleste bachelorgradene som tilbys ved norske universiteter, og du får dermed et forsprang om du skal fortsette å studere. Emnene gir en innføring i filosofi og vitenskapelig metode, og omhandler temaer som mennesket, kunnskap, etikk, politikk og natur. Dette er også nøkkelord for Sør-Afrika og Cape Town, med en historie og et samfunn som inkluderer Nelson Mandela, apartheid, fantastiske naturreservater og et stort menneskelig mangfold. Cape Town er en av verdens mest kontrastfulle og interessante byer, og her får du muligheten til å bruke temaene du studerer på skolen til å lære mer om verden.

Kombinert med exphil og exfac tar du på høsten 10 studiepoeng i kultur, fritid og frivillig arbeid. Emnet består blant annet av en innføring i sosiologisk teori som anvendes på feltet fritid og frivillig arbeid. I løpet av semesteret vil du i forbindelse med dette emnet gjennomføre en praksis i frivillig arbeid i Cape Town. Vi organiserer og tilrettelegger for dette.

Examen philosoficum 10 studiepoeng
Examen facultatum 10 studiepoeng
Kultur, fritid og frivillig arbeid 10 studiepoeng
Studiene tas som nettstudier ved en Norsk institusjon, og du får mulighet til å følge nettbasert undervisning i tillegg til at du får tett oppfølging og undervisning 2-3 ganger i uken av vår foreleser i Cape Town.

Gateway-opplevelsen

For Gateway er det viktig at du får et morsomt og opplevelsesrikt opphold i utlandet, men det er vel så viktig at du lykkes med studiene dine. Derfor tilbyr vi tett oppfølging for alle studentene våre, og legger til rette for at du kan jobbe sammen med andre studenter. Kombinasjonen nettstudier, gruppeundervisning og arbeid i kollokviegrupper gir deg de beste forutsetningene for å lykkes når du går opp til eksamen. Og når du ikke er på skolen, ønsker vi at du får oppleve det beste Cape Town har å by på. Derfor inviterer vi deg med på oppdagelsesferder og sosiale arrangementer, hvor du både blir kjent med byen og medstudentene dine.

Om studiet

For å ta ex.phil. og ex.fac. med Gateway Cape Town melder du deg opp som nettstudent ved et norsk lærested. På den måten får du norske studiepoeng og støtte fra Lånekassen. Men i stedet for å studere på egen hånd i Norge, blir du en del av et studentmiljø i Cape Town og får undervisning og veiledning underveis i studiet. Studieoppholdet i Cape Town varer i ca. 12 uker, og i denne perioden holdes det samlinger to til tre ganger i uka. Du leverer også ukentlige oppgaver som en forberedelse til eksamen, som avlegges i slutten av semesteret. Eksamen foregår via nett.

Som student oppmeldt ved et norsk offentlig lærested, kan du søke Lånekassen om basisstøtte under semesteret. Du har ikke krav på skolepengestøtte, siden veiledningen Gateway tilbyr er et ekstra tilbud til studentene våre og ikke en obligatorisk del av nettundervisningen.

Pris

Programprisen for semesteret er 42 000 kr. Prisen inkluderer:

  • Undervisning og veiledning av norsk foreleser i Cape Town
  • Oppfølging og støtte fra avdelingsledere ved behov både før og underveis i oppholdet
  • Hjelp til å finne bolig etc.
  • Henting på flyplassen
  • Diverse utflukter i løpet av oppholdet
  • Transport til utflukter
  • Skyss tilbake til flyplassen ved avreise

Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen får du et karakterbevis fra det norske lærestedet som viser at du har gjennomført emnene. Hvis du fortsetter med en bachelorgrad, kan du søke om å få emnene godkjent som en del av graden. Slik bruker du akkurat like lang tid på bachelorgraden din, men får et opphold i Cape Town på kjøpet!

Du må ha generell studiekompetanse innen studiestart.

Viktige datoer

Høst: 2017

Søknadsfrist: 17.august 2017

Oppstart i Cape Town: 18. september 2017

Semesterslutt/avreisedato: 16. desember 2017

Siste frist betaling av programavgift: 17. august 2017

Høst: 2018

Søknadsfrist: 1. juni 2018

Oppstart i Cape Town: 18. september 2018

Semesterslutt: 16. desember 2018