Søk nå!
FILMPRODUKSJON I LOS ANGELES

FILMPRODUKSJON I LOS ANGELES

Drømmer du om å jobbe i Tinseltown og La-la land? Har du e nskuespiller, produsent, manusforfatter eller regissør i magen? Og kanskje også drømt om å vinne en Oscar eller Emmy? 

Da er det ingen tvil om at du skal studere film i Los Angeles! Det finnes ingen annen plass i verden hvor du kan lære mer om film enn i Hollywood. Se milliardindustrien på nært hold, opplev de store filmpremierene og drøm deg bort i en verden av glitter og glamour. 

Studiet er skreddersydd for deg som ønsker å bli bedre kjent med filmindustrien.

Programmet går over ett semester, enten høst eller vår. Du kan enten ta det som en del av et friår eller hvis du allerede er i gang med en bachelorgrad i Norge, kan du søke om å få emnene som inngår i programmet godkjent som et utvekslingssemester av din institusjon før du reiser.

Om studiet

I Filmproduksjonsstudiet får du grunnleggende kunnskap om ulike aspekter ved filmproduksjon, blant annet utforming av manus og digital filmproduksjon. Du studerer via samarbeidspartneren vår, Santa Monica College. Studiet er støttet av Lånekassen og gir deg 15 credits (tilsvarende 30 studiepoeng).

Programavgift

Filmproduksjon koster $17 195 for ett semester. Inkludert i denne programavgiften er;

  • Studieavgift for semesteret
  • Helseforsikring
  • Innkvartering i delt leilighet med andre Gateway-studenter
  • Busskort for Santa Monica
  • Transport fra flyplassen til Gateway-leilighetene 
  • Bedriftsbesøk
  • Besøk til ulike lokale muséer/institusjoner
  • Nettverkingsevent/workshops

Bøker og læremateriell er ikke inkludert i programavgiften, og du må regne med å bruke opp til $600 per semester for dette.

Du kan lese mer om kostnadene ved å klikke deg inn her.

Lån og stipend

Lånekassen støtter med inntil 110 000 NOK i maksimalt lån og stipend.

Viktige datoer

Viktige datoer for vårsemesteret 2018:

Søknadsfrist: 31. november 2017

Betalingsfrist andre delbetaling: 15. desember 2017

Betalingsfrist tredje og siste delbetaling: 1. januar 2018

Oppstart: 30. januar 2018

Siste skoledag: 12. juni 2018

Siste dag i Gateway-leiligheten: 15. juni 2018

Viktige datoer for høstsemesteret 2018:

Søknadsfrist: 1. juni 2018

Betalingsfrist andre delbetaling: 15. juli 2018

Betalingsfrist tredje og siste delbetaling: 1. august 2018

Oppstart: Dato kommer (aug 2018)

Siste skoledag: 18. Desember 2018

Siste dag i Gateway-leiligheten: 23.Desember 2018

EmnebeskrivelserFILM STUDIES 2 - HISTORY OF MOTION PICTURES

I dette faget lærer studenten om filmhistorie, -teori og-teknikker. Faget fokuserer på filmmediet som en kunstform, og via diskusjoner og filmeksempler blir studenten kjent med filmhistoriens største verk, kunstnere og sjangere.

MEDIA 19 - BROADCASTING WORKSHOP

Studenter bruker arbeidsstasjoner for lyd til å produsere reklamespotter, nyhetsinnslag og ulike andre lyd prosjekter. Forelesningstemaer inkluderer en oversikt over trender i næringen og opplæring i dubbing, digital redigering, mixing og podcasting, internettstreaming og satelittradio. Studenter vil også få anledning til å være vert for et ukentlig radio show for å forberede dem til å jobbe for en profesjonell radiostasjon. 

TH ARTS 41 - ACTING 1

Studenten lærer grunnleggende skuespillerteknikker via øvelser, sceneopptredener og analyser av teaterstykker.

COMM ST 11 - INTRODUKSJON TIL PUBLIC SPEAKING

Dette er et kurs i taleteknikk for å lære studenter til å forberede og levere taler fra en talerstol. Oppgaver som blir gitt inkluderer beskrivende taler og overtalelse. Teknikker for å kontrollere spenning, bygge selvtillit og effektiv lytting blir vektlagt.

COMM ST 35 - INTERPERSONAL COMMUNICATION 

Teknikker for effektiv mellommennskelig kommunikasjon blir studert med vekt på å utvikle oppmerksomhet på ens egne handlinger og deres innflytelse på mellommenneskelige relasjoner. Forelesninger, diskusjoner og klassedeltagelse blir brukt for å demonstrere ulike ferdigheter inkludert lytting og konflikthåndtering, samt effektiv bruk av språk i personlige og profesjonelle interaksjoner, for å hjelpe studenten til å forstå kraften i en kommunikasjonsprosess.


COUNS 12, Career Planning - ny!

Dette kurset har som formål å gi studentene innsikt i hvordan de tar gode og meningsfulle karrierevalg. Ved å bruke verktøy for egenevaluering vil studenten kunne identifisere interesser, evner, verdier og målsetninger. Det blir også lagt fokus på nødvendige evner for å ta beslutninger og finne informasjon innen jobb og karriere.