Søk nå!
Gateway Education
FILMPRODUKSJON I LOS ANGELES

FILMPRODUKSJON I LOS ANGELES

Drømmer du om å jobbe i Tinseltown og La-la land? Har du en skuespiller, produsent, manusforfatter eller regissør i magen? Og kanskje også drømt om å vinne en Oscar eller Emmy? Da er det ingen tvil om at du skal studere film i Los Angeles! Det finnes ingen annen plass i verden hvor du kan lære mer om film enn i Hollywood. Se milliardindustrien på nært hold, opplev de store filmpremierene og drøm deg bort i en verden av glitter og glamour. Studiet er skreddersydd for deg som ønsker å bli bedre kjent med filmproduksjon og filmindustrien.

Programmet går over ett semester, enten høst eller vår. Du kan enten ta det som en del av et friår eller hvis du allerede er igang med en Bachelorgrad i Norge, kan du søke om å få emnene som inngår i programmet godkjent som et utvekslingssemester av din institusjon før du reiser.

Om studiet

I Filmproduksjonsstudiet får du grunnleggende kunnskap om ulike aspekter ved filmproduksjon, blant annet utforming av manus og digital filmproduksjon. Du studerer via samarbeidspartneren vår, Santa Monica College. Studiet er støttet av Lånekassen, og gir deg 15 credits (tilsvarende 30 studiepoeng).

Programavgift

Filmproduksjon koster $17 195 for ett semester. Inkludert i denne programavgiften er;

  • Studieavgift for semesteret
  • Helseforsikring
  • Innkvartering i delt leilighet med andre Gatewaystudenter
  • Busskort for Santa Monica
  • Transport fra flyplassen til Gatewayleilighetene Bedriftsbesøk
  • Besøk til ulike lokale muséer/institusjoner
  • Nettverkingseventer/Workshops

Bøker og læremateriell er ikke inkludert i programavgiften, og du må regne med å bruke opp til $600 per semester for dette.

Du kan lese mer om kostnadene ved å klikke deg inn her.

Lån og stipend

Lånekassen støtter med inntil 110 000 NOK i maksimalt lån og stipend.

Viktige datoer

Viktige datoer for høstsemesteret 2017:

Søknadsfrist: 1. juni 2017

Betalingsfrist andre delbetaling: 15. juli 2017

Betalingsfrist tredje og siste delbetaling: 1. august 2017

Oppstart: Dato kommer

Siste skoledag: 19. desember 2017

Siste dag i Gateway-leiligheten: 21. desember 2017

Viktige datoer for vårsemesteret 2018:

Søknadsfrist: 1. November 2017

Betalingsfrist andre delbetaling: 15. desember 2017

Betalingsfrist tredje og siste delbetaling: 1. januar 2018

Oppstart: Dato kommer

Siste skoledag: Dato kommer

Siste dag i Gateway-leiligheten: Dato kommer

Emnebeskrivelser

FILM STUDIES 20, INTRODUKSJON TIL MANUSSKRIVING

Gjennom teori og praktiske oppgaver lærer studenten grunnleggende verktøy for å skrive manus for film, TV eller teater, med særlig fokus på de kommersielle kravene til hvert medium.

MEDIA 20 - Introduksjon til produksjon av Short Form Media

Faget gir studenten praktisk erfaring med blant annet å skrive, produsere, filme og velge musikk for ulike medieproduksjoner. Produksjonene kan være radiokampanjer, reklamefilmer, offentlige uttalelser, nettsendinger med mer. Studenten vil lære teknikker for historieformidling og tekstforfatting, og utvikle en forståelse for hvordan de ulike elementene av en medieproduksjon virker sammen.

TH ARTS 41 - ACTING 1

Studenten lærer grunnleggende skuespillerteknikker via øvelser, sceneopptredener og analyser av teaterstykker.

FILM STUDIES 2, HISTORY OF MOTION PICTURES

I dette faget lærer studenten om filmhistorie, -teori og -teknikker. Faget fokuserer på filmmediet som en kunstform, og via diskusjoner og filmeksempler blir studenten kjent med filmhistoriens største verk, kunstnere og sjangere.

ET 11 - Dataferdigheter for digitale medier

Faget gir studenten kunnskap om teknologien og dataprogrammene bak animasjonsfilmer og interaktive medieproduksjoner. Gjennom praktiske oppgaver lærer studenten de grunnleggende verktøyene i produksjons- og redigeringsprogram, som organisering av filer, tilpasning av filformat og nyttige snarveier. Konsepter og muligheter for digitale bilder er en sentral del av faget, og studenten vil blant annet lære om vektorgrafikk, fargedybde og oppløsning.