Søk nå!
GRAFISK DESIGN I LOS ANGELES

GRAFISK DESIGN I LOS ANGELES

Klør du etter å få brukt de kreative evnene dine, og har lyst til å studere visuell kommunikasjon? Dagens digitale samfunn endrer seg raskt, og det er mange som kriger om oppmerksomheten vår. Studier i grafisk design i Los Angeles lærer deg å formidle store ideer og gode historier på kort tid, og på liten plass. I LA blir du en del av et av verdens beste kreative miljøer og får en klar fordel på CV-en, enten du skal søke jobber i Norge eller i utlandet.

Programmet går over ett semester, enten høst eller vår. Du kan enten ta det som en del av et friår eller hvis du allerede er i gang med en bachelorgrad i Norge, kan du søke om å få emnene som inngår i programmet godkjent som et utvekslingssemester av din institusjon før du reiser.

Om studiet

Dette er et praktisk studium som lærer deg å tenke både kreativt og strategisk. I løpet av studiet utvikler du en forståelse for design- og kommunikasjonsprinsipper, og lærer å bruke en rekke typer programvare. Studiet består av emner som digitalkommunikasjon, webdesign og spill- og apputvikling. Med bakgrunn i grafisk design har du mange jobbmuligheter, og kan søke stillinger innen blant annet design-, reklame- og kommunikasjonsbyråer, forlag, eller innen film- og TV-produksjon.
Du studerer via samarbeidspartneren vår, Santa Monica College. Studiet er støttet av Lånekassen og gir deg 15 credits (tilsvarende 30 studiepoeng).

Programavgift

Grafisk design koster $17 195 for ett semester. Inkludert i denne programavgiften er;

  • Studieavgift for semesteret
  • Helseforsikring
  • Innkvartering i delt leilighet med andre Gateway-studenter
  • Busskort for Santa Monica
  • Transport fra flyplassen til Gateway-leilighetene 
  • Bedriftsbesøk
  • Besøk til ulike lokale muséer/institusjoner
  • Nettverkingsevent/workshops

Bøker og læremateriell er ikke inkludert i programavgiften, og du må regne med å bruke opp til $600 per semester for dette.

Du kan lese mer om kostnadene ved å klikke deg inn her.

Lån og stipend

Lånekassen støtter med inntil 110 000 NOK i maksimalt lån og stipend.

Viktige datoer

Viktige datoer for høstsemesteret 2017:

Søknadsfrist: 1. juni 2017

Betalingsfrist andre delbetaling: 15. juli 2017

Betalingsfrist tredje og siste delbetaling: 1. august 2017

Oppstart: Dato kommer

Siste skoledag: 19. desember 2017

Siste dag i Gateway-leiligheten: 21. desember 2017

Viktige datoer for vårsemesteret 2018:

Søknadsfrist: 1. november 2017

Betalingsfrist andre delbetaling: 15. desember 2017

Betalingsfrist tredje og siste delbetaling: 1. januar 2017

Oppstart: Dato kommer

Siste skoledag: Dato kommer

Siste dag i Gateway-leiligheten: Dato kommer

Emnebeskrivelser

GR DES 18 - INTRODUKSJON TIL GRAFISKDESIGN

Studenten får en innføring i de vanligste programvarene for grafisk design, deriblant Adobe Photoshop, Illustrator og InDesign.

GR DES 34 - PUBLICATION & PAGE DESIGN 1

Studenten lærer å bruke programvaren InDesign, og jobber praktisk med å lage brosjyrer, plakater og andre typer publikasjoner.

ET 37 - PHOTOSHOP

Studenten lærer grunnleggende ferdigheter i programvaren Photoshop, og jobber praktisk med å forbedre og manipulere bilder til ulike formål.

ET 11 - DATAFERDIGHETER FOR DIGITALEMEDIER

Faget gir studenten kunnskap om teknologien og dataprogrammene bak animasjonsfilmer og interaktive medieproduksjoner. Gjennom praktiske oppgaver lærer studenten de grunnleggende verktøyene i produksjons- og redigeringsprogram, som organisering av filer, tilpasning av filformat og nyttige snarveier. Konsepter og muligheter for digitale bilder er en sentral del av faget, og studenten vil blant annet lære om vektorgrafikk, fargedybde og oppløsning.

ART 10A - DESIGN 1

Dette er et innføringskurs i teori og anvendelse av elementene i 2D-design. Faget består i hovedsak av praktisk tegning.