Søk nå!
FRANSK ÅRSSTUDIUM I PARIS

FRANSK ÅRSSTUDIUM I PARIS

Kan du tenke deg et bedre sted å lære fransk enn i Paris? Et år med franskfordypning passer perfekt for deg som vurderer å studere videre i Frankrike, skal gå lærerutdanning, eller har lyst til å jobbe utenfor Norge når du er ferdig med utdanningen. Det er også et supert alternativ for deg som vil studere i utlandet – eller bare har lyst til å komme langt i fransk mens du opplever så mye som mulig av Paris. Så hvis du ønsker 60 norske studiepoeng, kan du melde du deg opp som fjernstudent i fransk. Men i stedet for å studere på egenhånd, får du ekstra veiledning i Paris og blir en del av en skoleklasse og etstudentmiljø. Og med Paris rett utenfor døra, har du alle muligheter til å praktisere det du lærer – og lære enda litt til.

Om studiet

Mange opplever at det er en stor overgang å gå fra språkundervisning på videregående til språkstudier på universitetsnivå, og på noen språkfag er det så mange som to av tre som hopper av under det første studieåret. Med de dyktige veilederne våre, gir Gateway Paris deg viktige ressurser og en ekstramotivasjon for å lære – og for å fullføre. Du melder deg opp til et helt år, med studiestart i august og eksamener i mai. Vår tilrettelegging varer første semesteret, slik at du kommer i gang og får de kunnskapene som trengs for å fortsette andre semesteret påegenhånd, det være seg i Paris, et annet sted i Frankrike eller hvor som helst du skulle ønske å fortsette studiet.
Som oppmeldt student i Norge mottar du støtte av Lånekassen for de 60 studiepoengene du tar. Hvis du ønsker å fortsette studiene i Frankrike etter at du er ferdig med årsstudiet, hjelper vi deg gjerne med å finne et passende studium på et godt universitet.
Campus paris
PARIS
Du kan også fortsette med nettstudier i språk, eller du kan bygge videre på studiepoengene hjemme i Norge. Søknadsfristen er 15. april og skjer via Samordna opptak. Du vil kun få basisstøtte fra Lånekassen, siden du er oppmeldt som student i Norge og undervisningen fra Gateway ikke er obligatorisk.

Gateway-opplevelsen

Campus paris
PARIS
Etter ett semester med oss skal du sitte igjen og føle at du virkelig har blitt kjent med byen Paris. Derfor legger vi opp til et bredt program av utenomfaglige utflukter. Hver uke utforsker vi nye deler av byen. Hvert semester drar vi også på en helgetur for å oppdage en annen del av Frankrike. Utfluktene er som regel inkludert i programavgiften. Vi hjelper deg også med alt det praktiske før avreise. Som oppmeldt student får du all informasjonen du trenger, bolig er noe vi hjelper deg med å finne og vi møter deg ved ditt nye hjem. Under semesteret kontakter du oss hvis du trenger hjelp, råd eller assistanse. Så benytt deg av friheten nettstudier gir og la oss sammen skape minner for livet!

Hva koster Årsstudium Fransk?

Programavgiften for høstsemesteret er på 4 700 € /ca. 40 000 kr. Lånekassen støtter med inntil på kr. 53 170 per semester i 2017-2018.
Programavgiften inkluderer:

Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et karakterbevis fra det norske lærestedet som viser at du har gjennomført emnene. Hvis du fortsetter med en bachelorgrad, kan du søke om å få emnene godkjent som en del av graden. Slik bruker du akkurat like lang tid på bachelorgraden din, men får et opphold i Paris på kjøpet!

Viktige datoer

Søknadsfrist: 15 april

Semesterstart: 15. august

Semesterslutt Gateway: 15. desember

Semesterslutt årsstudiet: 31. mai