Søk nå!
Gateway Education
BACHELORSTART I PARIS

BACHELORSTART I PARIS

Frankrike har noen av verdens beste universiteter, ofte til en langt rimeligere pris enn tilsvarende kvalitetsutdannelser i andre land. Men selv om landet tiltrekker seg studenter fra hele verden og Paris er blitt kåret til verdens beste studentby, er det allikevel ikke enkelt å starte studier her. Språket er en barriere, utdanningssystemet likeså. Drømmer du om å ta en bachelor i Paris, men er bekymret for om du vil klare å gjennomføre en hel grad på fransk? Eller ønsker du et friår hvor du setter av et helt år til å komme så langt som mulig i fransk? Da kan du ta det helt med ro – vi sørger for at du får all franskundervisningen du trenger for å klare deg godt gjennom studiene.

Prøv en bachelor i Frankrike

Ved å melde deg opp til et av faste programmene vi tilbyr i samarbeid med ESCP, kan du starte oppholdet med tre måneders språkkurs. Her får du ren språkopplæring sammen med andre internasjonale studenter på vår samarbeidende språkskole i Paris. For å gi deg gode muligheter til å praktisere det du lærer, vil du studere sammen med både internasjonale og franske studenter ved ESCP det andre semesteret. Om høsten tar du Fransk og kommunikasjon, mens vårsemesteret følger du programmet Fransk og internasjonale studier. Etter dette programmet vil du være godt forberedt til språktesten som trengs for å gå videre på en treårig bachelorgrad i Frankrike om du skulle ønske det. Studiepoengene fra andre semester kan overføres til en av de mange skolene i ESCPs nettverk, eller vi kan hjelpe deg med søknaden til andre universiteter du måtte ønske å studere ved. Du kan også velge å ta to semestre ved ESCP uten språkkurset i forkant. Du vil da ha litt mindre fransk, men til gjengjeld sitte igjen med 60 studiepoeng.
Newyork
PARIS
Newyork
PARIS

Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du en karakterutskrift som viser at du har gjennomført et språkkurs og 30 studiepoeng. Hvis du senere vil ta en grad innen språk, business, samfunnsfag eller humanistiske fag, kan du søke om å få studiepoengene godkjent i graden. Vi hjelper deg med hvordan du skal gå frem, enten du fortsetter studiene i Frankrike eller begynner på en grad i Norge. Og er du usikker på hva du skal studere videre, gir vi deg gjerne råd og veiledning.

Hva koster Bachelorstart i Frankrike?

Studieprogrammet som forbereder deg til å gå videre på en bachelor i Paris går over syv måneder og koster 12 500 € / ca. 112 500 kr. Lånekassen støtter med inntil ca. 145 000 kr (forbehold om valutakurs). Du kan lese mer detaljert om kostnader på budsjettsiden vår.
Programavgiften inkluderer:
  • Studieavgift for semesteret med all undervisning og eksamener inkludert
  • Hjelp til å finne en bolig som passer dine ønsker og behov
  • Pensumbøker
  • Henting på flyplassen ved ankomst
  • Assistanse under hele oppholdet
  • En helgetur til et annet sted i Frankrike
  • Ukentlige besøk til ulike lokale museer, kulturelle begivenheter og organisasjoner

Opptakskrav

Du trenger ikke forkunnskaper i fransk for å melde deg opp. Vi tilpasser opplæringen ut i fra nivået ditt, så du skal få mest mulig ut av språkopplæringen enten du er nybegynner eller viderekommen. Alt du trenger er generell studiekompetanse og minimum karakter 4 i engelsk fra videregående.

Viktige datoer

Høst 2017

Søknadsfrist: 1. oktober 2017

Semesterstart: 15. oktober 2017

Semesterslutt: 31. mai 2018

Vår 2018

Søknadsfrist: 1. februar 2018

Semesterstart: 15. februar 2018

Semesterslutt: 21. desember 2018

Høst 2018

Søknadsfrist: 1. oktober 2018

Semesterstart: 15. oktober 2018

Semesterslutt: 31. mai 2019