Søk nå!
STUDERE I PARIS

STUDERE I PARIS

Ønsker du å bruke friåret ditt til å oppleve Paris, og vil gjerne lære og oppleve mest mulig den tiden du er der? Eller vurderer du å starte en bachelorutdanning i Frankrike og er usikker på hvordan du går frem? Hos Gateway Paris tar du et semester med studier som gir deg et godt grunnlag i fransk. På samme tid får du studiepoeng som du kan bruke senere. Ta emner fra en fransk bachelorgrad og se om Paris og studier her gir mersmak. Eller velg emner som gir deg norske studiepoeng som du kan bruke i senere grader i Norge. Vi tilbyr programmer på både norsk og engelsk, da studentenes ønsker og formål er ulike. Du vil uansett sitte igjen med kunnskap om fransk og Frankrike, en innsikt i parisisk studentliv og venner for livet som åpner mulighetene for når som helst å komme tilbake til Frankrike ogføle deg hjemme!

Hva kan jeg studere?

Studier på norsk

De norske programmene vi tilbyr passer midt i blinken med den franske hovedstaden. Du kan ta de obligatoriske emnene Exphil og Exfac med Fransk høst eller vår. Her vil du se på hvordan filosofien har utviklet seggjennom historien, hva som ligger til grunn for etiske valg, og læredeg god, akademisk skriving. Det er en grunn til at disse emnene er obligatoriske ved norske universiteter! Og hvilket sted er bedre for en filosofisk diskusjon enn byen Paris som har huset flere filosofer enn kanskje noen annen by i verden. Alternativt kan du om høsten starte på Årsstudium Fransk. Lyst på en skikkelig pangstart på franskstudiene? Her legger vi opp til et intenst løp med språklæring slik at du kan komme over kneika og nå det nivået som kreves for å ta 60 studiepoeng i fransk.

Studier på engelsk

For en smak av en fransk bachelor velger du et av semesterstudienevi tilbyr i samarbeid med skolen Novancia Campus ESCP, en av Frankrikes beste. Halvparten av studiepoengene er i fransk, mens den andre halvparten består av emner hentet fra deres bachelorgrad hvor undervisningen går på engelsk sammen med andre franske og internasjonale studenter. Om våren tar du Fransk og kommunikasjon, mens høstsemesteret følger du programmet Fransk og internasjonale studier. Om du ønsker å forlenge oppholdet og fordype deg enda mer i fransk kan du starte programmet med et tremåneders språkkurs. I så tilfelle er det programmet Bachelorstart du melder deg opp til.

Gateway-opplevelsen

Det er alltid en god idé å studere i Paris, og det er en fin måte å starte studietiden på. Om det er et friår eller starten på et studieløp i Frankrike, vi hjelper deg slik at du kan ta sats og gjennomføre et fantastisk studieopphold i utlandet uten å måtte fikse alle detaljene selv. Bruk et semester eller to på å lære fransk og bli kjent med nye mennesker og en ny kultur. Gateway gjør det enkelt for deg å realisere studiedrømmen din og få mest mulig ut av oppholdet – både faglig og sosialt. Det er mange kjente severdigheter og attraksjoner i Paris som er verdt å besøke. Men med et studieopphold får du en unik mulighet til å skape ditt eget Paris, og de lommekjente veilederne våre hjelper deg å oppdage den delen av byen det ikke står skrevet om i turistbøkene. Her får du en helt ny hverdag, og noen ganger er det akkurat det vi trenger for å finne ut av hva vi vil videre. Og ikke bekymre deg for språket – du vil få grundig franskopplæring, uavhengig om du ønsker å studere videre til en bachelorgrad eller kommer for et semester eller et år. Når du kombinerer friåret med studier får du samtidig studiepoeng som ofte kan brukes i videre studier. Og språket, vennene og opplevelsene du får her – det har du med deg for resten av livet.

Campus paris
PARIS

Møt studielederen i Paris

Eirik Waage Gismervik er opprinnelig fra Karmøy i Rogaland, men har nå flyttet til en annen øy – Ile Saint Louis, midt i Seinen.Eirik har en mastergrad i historie fra universitetet Sorbonne i Paris, og etter mer enn 10 år i byen, har han gjort seg mange erfaringer med både student - og kulturlivet. Hvis du ønsker å studere her, vil Eirik være en hjelpsom og nyttig kontaktperson. Du kan nå ham her:

eirik

Tel: 22 40 25 90

Email: eirik@gogateway.no

WhatsApp: +33661492773

Visste du dette om Paris?

– Paris er verdens mest besøkte by med over 30millioner turister i året. Innenfor ringveien er det kun to millioner faste innbyggere, noe som vil si at det er ca. 15 turister per innbygger. Stor-Paris har hele 12 millioner innbyggere, og er Europas største urbane område.
– Paris har blitt kåret til verdens beste studentby flere år på rad, og er hjem til noen av verdens mest anerkjente universiteter som Sorbonne og Sciences Po. Og det er så mange som 650 000 som studerer og nyter studentlivet i byen.
– 20 prosent av studentene i Paris er fra utlandet. Etter engelsk, er fransk det språket flest i verden velger som sitt fremmedspråk.
– Paris-området er et av Europas viktigste handelssentre og står for 4,5 % av EUs totale verdiskapning.
– Med over 1700 bakerier og 9000 utekafeer, finner du garantert ditt neste favorittsted.

Smakebit på et år i Paris

Høst

Studenter som starter studiene om høsten, ankommer som regel Paris til full sommer. Sommervarmen overstiger sjelden 30 grader, men varer gjerne ut september. September er måneden for vernissasjer, utstillinger og oppsetninger. I oktober og november er det kjøligere, men det stopper ikke en pariser fra å sitte ute på en av byens mange terrasser og nyte noe varmt i glasset i høstmørket

Vinter

Det blir sjelden veldig kaldt i Paris på vinteren, men det er likevel lurt å pakke med litt varmt tøy. Paris er nemlig ikke bygd for kulda, så det blir ofte kaldt innendørs i vintermånedene. Det er også lurt å sette av litt av budsjettet til oppvarming av leiligheten. Vinteren er den eneste sesongen med lite turister i Paris, så det er en ypperlig tid for å utforske byen i ro og mak. Hvis du ønsker å få skikkelig julestemning i førjulstiden, kan du jo besøke det 10 000 kvm store julemarkedet L’arche de Nöel i La Défence? Eller kanskje ta en kveldstur til skøytebanen Patinoire de l’Hôtel de Ville, hvor den lyssatte rådhusbygningen speiler seg i isen?

Vår

Det finnes ingenting vakrere enn Paris om våren – det er faktisk så vakkert at Frank Sinatra laget en egen sang om det. Etter en kort vinter, springer Paris ut i full blomst allerede i mars. Over hele byen former rekker av trær majestetiske grønne alléer, og folk strømmer ut på torgene, til parkene eller setter seg langs Seinen.Temperaturene ligger på behagelige 15–25 grader, og luften er frisk og lett. Og har du lurt på om pariserne har et like romantisk forhold til kafékultur som du har lest, får du beviset nå – våren er selve høysesongen for kaféhygge, så det er bare å kaste seg på.

Sommer

Det blir sjelden ekstreme sommertemperaturer i Paris, men det ere n storby, og lufta kan føles trykkende på de varmeste dagene. På slike dager er det fint å kunne sette seg i en av byens mange parker eller langs Seinen for å få litt frisk luft. I løpet av sommeren bør du også besøke en av de mange utedørskinoene, eller kanskje et av bassengene på byens takterrasser? I august er det fellesferie i Frankrike, og en fin måned for å la hvilepulsen senke seg og nyte late dager gatelangs. Og om du skulle føle behov for litt sand under føttene og saltvann i håret, ligger den fantastiske badebyen Deauville kun drøye to timer unna.