Søk nå!
EXPHIL, EXFAC MED FRANSK I PARIS

EXPHIL, EXFAC MED FRANSK I PARIS

Har du planer om å ta en universitetsutdannelse, men drømmer om et opphold i Paris før du starter? Med dette studiet får du muligheten til å reise, oppleve og lære fransk samtidig som du får et forsprang om du skal fortsette å studere – Exphil og Exfac er nemlig obligatoriske emner i de fleste bachelorgradene som tilbys gjennom norske universiteter. Og er du usikker på hva eller hvor du skal studere videre, er det uansett ikke bortkastet å ha disse emnene i ryggsekken. Exphil og Exfac gjør deg bedre rustet til å tenke og skrive kritisk, og til å reflektere over de etiske problemstillingene du møter på, både i studiesammenheng og i hverdagen.

Om studiet

Studiet består av franskundervisning og undervisning i Exphil og Exfac. Når semesteret er over, har du all kunnskapen du trenger for å gå rett opp til eksamen i Exphil (Examen philosophicum) og Exfac (Examen facultatum). Du melder deg selv opp til å avlegge eksamen på nett, og vi hjelper deg om hvordan du skal gå frem. Språkundervisningen foregår i grupper som blir delt inn etter nivåer, og du trenger ingen forkunnskaper for å begynne. Det er ukentlige samlinger både med franskundervisning og Exphil- og Exfac-emner. Studieprogrammet tilbys både høst- og vårsemesteret, men det er et begrenset antall plasser, så det gjelder å være tidlig ute. Gitt at Exphil og Exfac er 10 studiepoeng hver kommer det et tilleggsemne per semester på 10 studiepoeng. Hvilket tilleggsemne det blir varierer fra semester til semester, men går som regel på filosofi, språk eller historie.
Å kombinere studier i Exphil og Exfac med et utenlandsopphold har vært populært blant nordmenn i mer enn 20 år. Du får anledning til å lære et nytt språk og bli kjent med en ny kultur, samtidig som du opprettholder en vanlig studieprogresjon. Gateway har utviklet et sterkt og trygt læringsmiljø, og vi sørger for at du får god oppfølgning av norske lærere slik at du er godt forberedt til eksamen.
Studenter som er oppmeldt til eksamen ved et norsk universitet eller høyskole, kan søke Lånekassen om basisstøtte. Det blir ikke gitt skolepengestøtte, siden undervisningen vi tilbyr ikke er obligatorisk for å avlegge eksamen. Undervisningen består av samlinger, diskusjoner og oppgaveløsning i fellesskap som gir deg de beste forutsetningene for å oppnå gode resultater. I tillegg tilbyr vi en rekke utflukter og sosiale arrangementer som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med både Paris og medstudentene dine.

Gateway-opplevelsen

Etter ett semester med oss skal du sitte igjen og føle at du virkelig har blitt kjent med byen Paris. Derfor legger vi opp til et bredt program av utenomfaglige utflukter. Hver uke utforsker vi nye deler av byen. Hvert semester drar vi også på en helgetur for å oppdage en annen del av Frankrike. Utfluktene er som regel inkludert i programavgiften. Vi hjelper deg også med alt det praktiske før avreise. Som oppmeldt student får du all informasjonen du trenger, bolig er noe vi hjelper deg med å finne og vi møter deg ved ditt nye hjem. Under semesteret kontakter du oss hvis du trenger hjelp, råd eller assistanse. Så benytt deg av friheten nettstudier gir og la oss sammen skape minner for livet!
Paris Gap year Fransh exphil Fac
PARIS

Hva koster Exphil og Exfac med Fransk?

Programavgiften er på 4700 euro / ca. 42 000 kr. Fra Lånekassen kan du få basisstøtte som ligger på 53 170 kr. per semester i 2017-2018. Du kan lese mer detaljert om kostnader på budsjettsiden vår.
Programavgiften inkluderer:

Hva skjer etter studiet?

Når du har bestått eksamen, får du et karakterbevis fra det norske lærestedet som viser at du har gjennomført emnene. Hvis du fortsetter med en bachelorgrad, kan du søke om å få emnene godkjent som en del av graden. Slik bruker du akkurat like lang tid på bachelorgraden din, men får et opphold i Paris på kjøpet!

Oppmeldingsfristene er 1. desember for vårsemesteret og 1. juni for høstsemesteret. Du må ha generell studiekompetanse innen studiestart.

Pengene tilbake hvis du ikke står til eksamen

Vi har så god erfaring med våre program at vi gir alle våre studenter følgende garanti: stryker du til eksamen får du refundert et beløp tilsvarende det Lånekassen gir deg i stipend av lånet du mottar. Eneste forutsetning er at du ikke har mer enn 10% fravær fra våre samlinger.

Viktige datoer

Vår 2018

Søknadsfrist: 1. desember 2017

Oppstart i Paris: 29. januar 2018

Semesterslutt: 10. mai 2018

Høst 2018

Søknadsfrist: 1. juni 2018

Oppstart i Paris: 30. august 2018

Semesterslutt: 21. desember 2018